Een all-inclusive vakantie is voor velen een droomvakantie. Je kunt immers onbeperkt genieten van eindeloze buffetten en snacks aan het zwembad. Zeker bij de grotere all-inclusive resorts is er vaak een brede keuze aan culinaire opties. Voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie kan zo’n vakantie echter een uitdaging vormen. Zij kunnen last krijgen of zelfs flink ziek worden op het moment dat zij producten met gluten eten of er zelfs maar mee in aanraking komen. Ben je glutenintolerant of lijd je aan coeliakie, dan is het de vraag of en hoe je aan een all-inclusive vakantie deel kunt nemen.
Op het moment dat je je eigen eten of snacks klaarmaakt, kun je er prima voor zorgen dat er geen gluten in het eten zitten. Zodra je buiten de deur gaat eten, bijvoorbeeld tijdens een all-inclusive vakantie, dan wordt het lastiger om de controle te houden. Lijd je aan coeliakie, dan is het lastig om op een veilige manier een all-inclusive vakantie te vieren.
Er bestaan all-inclusive hotels die geschikt zijn voor coeliakie-patiënten, omdat de chef-koks in deze resorts bekend zijn met dit fenomeen en prima in staat zijn om goede glutenvrije maaltijden aan te bieden. Bij de meeste all-inclusive hotels geldt dat 100% glutenvrij eten een utopie is en je als je aan coeliakie lijdt, een risico neemt door daar een vakantie te gaan vieren.